FACE twi 

 

titulo historia

L’origen de l’entitat correspon a l’any 1994 amb el grup d’amics els Pardals, on s’inicia un servei de lleure per a persones amb discapacitats i respir per a les seves famílies. Aquesta iniciativa social va radicar en l’actual associació APADIS, constituïda com a tal l’any 2002.

 • Gener 2002, APADIS canvia la seva seu social i es trasllada al Municipi de Les Franqueses del Vallès. Ampliant els seus serveis i infraestructura en benefici de les persones amb discapacitat i els seus familiars.
 • Gràcies a les noves instal·lacions, es comença a ofertar una diversitat de serveis de lleure, tarda, formació i assessorament per a tots els membres de l’entitat.
 • Desembre 2002, es comença a donar a conèixer l’entitat. La directora del centre Immaculada Navarro Ortiz, realitza una entrevista en directe, a “Antena 3 Notícies”, explicant els serveis de l’entitat i la visió de futur per APADIS.
 • Gener 2003, el centre inicia uns grups de formació per pares, coordinats des de la comunitat europea “parents and children with a special needs”, per avaluar les necessitats del col·lectiu de pares a Espanya i contrastar els resultats obtinguts amb diferents realitats europees.
 • Abril 2003, l’Associació APADIS rep el Premi al Voluntariat d’Espanya per la seva tasca educativa en el camp de les persones amb discapacitats i els seus familiars. El lliurament el fa l’ex- Ministre Zaplana, el vicepresident de la Fundació Telefònica i Antena3 Televisió.
 • Novembre 2003, s’inauguren oficialment, les instal·lacions del centre APADIS amb l’assistència de tots els membres de l’entitat, l’Excel·lentíssim Alcalde de les Franqueses Sr. Francesc Torné i Ventura, i els padrins de l’entitat; el reconegut jugador de futbol Sr. Josep Maria Baquero i el degà de la Universitat Ramon Llull Sr. Climent Giner.
 • Gener 2004, APADIS amplia la seva actuació als 43 municipis del Vallès Oriental, essent un centre de referència en el servei de lleure i atenció familiar. S’obre el centre de tarda, que tindrà actuació de dilluns a divendres de 17 a 20:30h amb diferents activitats i atenció a les necessitats dels usuaris i familiars.
 • Febrer 2004, el centre comença a tramitar la creació de la Fundació Privada APADIS Les Franqueses, amb la finalitat d’incrementar l’actuació de la entitat, oferir més suport a les famílies i rebre subvencions i finançament per continuar l’actuació i objectius del centre en benefici de les persones amb discapacitats i els seus familiars.
 • Gener 2005. s’inaugura la Fundació Privada – APADIS, a l’auditori de Les Franqueses del Vallès.
  L’acte compta amb l’assistència de més de 300 persones i el suport de persones reconegudes en diferents àmbits; Sr Toni Jiménez, Miqui Puig, Andrei Xepquin.
 • Juliol 2005. El servei d’ocupació de la Generalitat de Catalunya juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Les Franqueses, aproven el programa de formació per a persones amb discapacitat amb la finalitat de poder insertar-les al món laboral ordinari. Aquest és un pas molt important per a l’entitat perquè inicia un projecte pioner a la Comarca que compta amb la figura del   preparador laboral com a persona de suport dins i fora de l’empresa.
 • Gener 2006. Nombroses empreses comencen a conèixer el projecte d’inserció laboral mitjançant la metodologia del treball amb suport. S’inicia a la comarca una difusió d’aquesta integració socio-laboral mitjançant la prospecció dins les empreses i la organització d’activitats i jornades en col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental.
 • Setembre 2007. La Fundació APADIS crea el projecte d’independència a la llar per a persones amb discapacitat i estudiants. La tercera llar d’aquestes característiques a tota Espanya i la Primera al Vallès Oriental. Una llar autosostenible que compta amb tots els recursos humans i que representa la convivència real, en igualtat de drets i oportunitats.
  Aquest mateix any, i per segona vegada consecutiva, s’organitza la trobada solidària de Harley Davidson que aplega a més de 270 motos al Municipi de Les Franqueses.
 • Any 2008. S’inaugura la nova pàgina web de l’entitat que permetrà donar a conèixer la fundació i Associació APADIS. Aquest dia també s’inaugura oficialment la LLAR PAS A PAS.
  L’acte compta amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Ajuntament de Les Franqueses i els padrins d’honor: Sr Pep Sala(cantautor), Sra Nina Agustí ( actriu i cantant), Sr David Barrufet (capità de balonmano del Barça) i la Sra Mònica Terribes (ex-directora de TV3).
 • Any 2009. La directora del centre, Imma Navarro, en representació de la Fundació APADIS, va rebre el reconeixement de vallesans de l’any per la seva tasca social en benefici de les persones amb discapacitat i els seus familiars.
 •  Any 2010: Creació del primer grup de suport per a germans de persones amb discapacitat al Vallès Oriental. Un espai de trobada que permet als germans poder compartir experiències, angoixes, visions de futur i rebre l’assessorament i recolzament dels professionals del centre.
 • Any 2011: La Fundació APADIS consolida els seus projectes de formació laboral PLUSMOTIVA inserció a l’empresa ordinària, gràcies a la creació de nombrosos llocs de treball i signatures de convenis amb empreses i altres centres col·laboradors.
 • Aquest mateix any,també s’inicia una campanya de reconeixement social per a les empreses amb valor afegit. Un reconeixement per denotar la seva col·laboració i sintonia amb els valors d’APADIS i el suport als seus projecte d’integració social i laboral. S’organitza un sopar benèfic que aplega a més de 300 persones amb nombroses actuacions a càrrec d’actors, cantants, músics i coral de la Comarca.
 • Any 2012: Davant de la situació de crisi i un lamentable escenari de retallades socials en els projectes, APADIS inicia  actuacions i reivindicacions en defensa dels drets de les persones amb discapacitat i els seus familiars.
 • Aquest mateix any, s’inicia una campanya d’apadrinament de “projectes de vida” per poder crear una xarxa social que faci d’APADIS una realitat sostenible gràcies a la col·laboració de microdonacions que permeten incrementar les ajudes, el suport i els socis de l’entitat.

  Gràcies a la col·laboració de grans professionals, s’inicien nous serveis a l’entitat per millorar la qualitat d’atenció mitjançant nous projectes : ART sense barreres (arteràpia), Logopèdia i rehabilitació, atenció psicopedagògica a nens i nenes que tenen dificultats de l’aprenentatge dins l’escola ordinària, estimulació cognitiva i altre serveis.

  L’actualització de la pàgina web, representa una oportunitat per poder mantenir actualitzada les dades i actuacions portades a terme a APADIS, i una aproximació per donar a conèixer la nostra tasca social en pro de la igualtat de drets i oportunitats.


  Continuem treballant amb la mateixa empenta, il·lusió i professionalitat per fer de la crisi una oportunitat per crear una major xarxa i comptar amb més empreses i persones amb responsabilitat social.